Adresa
vaše
forme!

Zanimljivosti

Kroz individualne ili grupne treninge do savladavanja tehnike plivanja kod dece

tehnike plivanja kod dece

Grupni ili individualni treninzi?

Pitanje koje se najčešće postavlja kada je plivanje u pitanju. Glavna razlika između grupnih i individualnih treninga jeste u posvećenosti trenera detetu.

Ako je dete neplivač, a vi želite da savlada sve tehnike plivanja, najbolja opcija su individualni časovi, odnosno rad jedan na jedan. Neophodno je da se trener na početku posveti detetu kada su tehnike plivanja u pitanju. Nije potrebno mnogo vremena da se to savlada, samo je pitanje koji ćete način izabrati. Da li će to biti škola plivanja kao grupni vid treninga, gde ima više zanimacije i igre, što je detetu zanimljivije i čini ga srećnijim, ili ćete se opredeliti za individualne časove gde se 90% treninga fokusira na stil plivanja, na vama je da odlučite. Svakako za koju god od ove dve stvari se odlučite nećete pogrešiti.

Potrebno je dosta vremena da dete uzrasta od tri do sedam godina savlada pravilnu tehniku plivanja, ali uz odgovarajuće vežbe zadate od strane trenera taj proces se ubrzava. Jedna od bitnijih stvari koje roditelji moraju da budu svesni jeste ta da ne leži svakom detetu svaki stil plivanja. Nekome je za prsni stil potrebno manje vremena, a nekom više, to je individualna stvar. Isto tako zavisi i od toga šta dete voli a šta ne, na neku stvar se fokusira više a na neku manje.

Naravno, to ne znači da neće naučiti sve tehnike i stilove, već samo da je za određene stvari potrebno vreme, kako bi sve to ,,leglo” na svoje mesto. Ako želite da vaše dete brže savlada tehniku, a da se kasnije bavi plivanjem kao primarnim sportom, najbolja opcija je da ide na individualne treninge, a potom savladavanja tehnike i stila, pređe na grupne časove. Na grupnim časovima je itekako moguće sve naučiti, uz malo veći broj treninga, upravo zbog dečije pažnje i koncentracije.