Adresa
vaše
forme!

Škola plivanja

Voda je dar prirode, a plivanje aktivnost koja izuzetno pozitivno utiče na pravilan psihofizički razvoj deteta. Voda i plivanje ne bi trebalo da stvaraju strah kod najmlađih. U našoj školi plivanja Swimgym, na našem bazenu, uz dogogodišnje iskustvo, prihvaćenu i usvojenu metodologiju, deca od 3 do 12 godina naučiće i zavoleće plivanje. Metodologija rada zasniva se na usvajanju osećaja plovnosti tela deteta u vodi, kako na leđima tako i na stomaku, uz sigurno i pravilno disanje sa glavom u vodi ili iznad vode. Deca najlakše uče kroz igru zato se trudimo da im na što lakši način prenesemo sva znanja i u rada koristimo različite plivačke rekvizite.

Individualni časovi plivanja za decu

Ukoliko želite da vaše dete brže savlada tehiku plivanja, individualni časovi mogu svakako da budu pravi I siguran put ka tome. Prednost individualnog rada jeste prisustvo instruktora isključivo jednom polazniku, veći broj ponavljanja, veća I brža mogućnost ispravljanja grešaka. Prema našem iskustvu dete kroz grupni rad nauči da pliva posle 70 treninga dok kod individulanog rada taj period je 2 do 3 puta kraći. Jedna od karakteristika individulanog rada jeste I manji broj izostanaka sa treninga, jer u slučaju nedolaska, imamo mogućnost pomeranja i realizacije treninga vašeg deteta u drugim terminima koji vam odgovaraju.

Poluindividualni časovi plivanja za decu

Poluindividulani časovi plivanja podrazumevaju treninge u manjim grupama, do 8 polaznika, sa jednim instruktorom. Grupu čine deca istog ili sličnog nivoa znanja i godina. Na ovaj način uspešno postižemo homogenost grupe pa samim tim i bolji i brzi napredsk Ovi treninzi nisu namenjeni neplivačima već deci koja spadaju u kategoriju poluplivača ili slabijih plivača.

Individualni časovi plivanja za odrasle

Istina je da veliki broj osoba u Srbiji ne zna da pliva. Procena je da je to broj koji čini 60% populacije starije od 18 godina. Razlozi mogu biti veoma različiti: u mladosti se nije obratila pažnja I potreba za ovim učenjem, nije bilo tehničkih mogućnosti, nije bilo vremena do na žalost onih situacija kada je neko imao loše iskustvo prilikom učenja plivanja, Što su ljudi stariji, životne obaveze ih odvlače na druge puteve I sa ovim neznanjem, koje može da bude neprijatno,  susrećemo se uglavnom tokom letnjih meseci  tokom organizacije letovanja sa prijateljima ili rodbinom. Ne shavatamo da je savladavanje I učenje plivanja deo opšte kulture I pre svega briga o ličnoj I porodicnoj bezbednosti.

Metodologija rada sa odraslima u školi plivanja Swimgym realizuje se kroz individulani rad sa instruktorom koji je svo vreme u vodi pored polaznika čime se stiče sigurnost I bolja produktivnost usvajanja znanja. Tehničke karakteristike bazena u potpunosti podržavaju metodologiju rada sa odraslim neplivačima a činjenica da ste tokom svog treninga sami na bazenu ili maksimalno da je u drugoj stazi još jedan polaznik , obezbeđuje privatnosti I sigurnost polaznika.

Uvek nam postavljaju pitanje koliko je potrebno vremena da se nauči plivanje .Na samom početku potrebno je da odlučite da to želite, jer tako je 50% posla završeno.Ostali deo usvajanja osećaja plovnosti vašeg tela, disanje u vodi kao I osnove savladavanja minimalno dve tehnike plivanja  je deo procesa I zavisi od same osobe. U proseku u našoj školi plivanja odrasla osoba usvoji osnove plivanja izmđu 8 i 14 treninga.

Fitnes - individualni treninzi

Koncept našeg rada baziran je na individualnom pristupu svakom vežbaču, kroz realizaciju funkcionalnih treninga ili treninga rekreativnog boksa, u klimatizovnom prostoru sa prirodnom osvetlenjenjem. Prednost vezbanja u trening centru Performa fitness & swim jeste privatnost koju dobijate sa veoma malim brojem drugih članova koji sa svojim trenerima realizuju svoje treninge. Maksimalni broj osoba koje vežbaju u jednom terminu jeste 3.

Prostor je tako koncipiran da kroz svoje sadržaje i programe na jednom mestu u istom terminu i roditelji i deca mogu da se bave rekreacijom i sportom, na odvojenim programima. Takođe mi smo jedinstveni trening centar na Novom Beogradu u kome možete da u isto vreme tokom vašeg treninga organizujete za vaše dete časove plivanja u grupi ili individulani rad.