Adresa
vaše
forme!

Zanimljivosti

Koje zdravstvene prednosti imate ako plivate bar jednom nedeljno?

plivanje_nedeljno

Plivanje je izuzetno blagotvorno za fizičko zdravlje i može imati različite pozitivne efekte na telo, čak i kada se praktikuje samo jednom nedeljno. Evo nekoliko ključnih koristi koje plivanje donosi:

Kardiovaskularno zdravlje:

• Plivanje je odličan kardiovaskularni trening. Redovno plivanje jača srce, poboljšava cirkulaciju krvi i povećava kapacitet pluća. Ova aerobna aktivnost smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, reguliše krvni pritisak i povećava ukupnu izdržljivost organizma.

Jačanje mišića:

• Plivanje uključuje rad različitih grupa mišića širom tela. Rukama se aktiviraju mišići ramena, leđa i ruku, dok noge rade na jačanju mišića nogu. Ovaj celoživotni trening može poboljšati tonus mišića i doprineti boljoj posturi.

Poboljšanje fleksibilnosti:

• Različiti pokreti u vodi podstiču fleksibilnost zglobova. Plivanje nudi niski nivo uticaja na zglobove, što ga čini posebno pogodnim za ljude koji imaju problema sa zglobovima ili kičmom.

Gubitak telesne mase:

• Plivanje može biti efikasno sredstvo za gubitak telesne mase, jer sagoreva značajan broj kalorija. Ova aktivnost podstiče rad metabolizma i može pomoći u održavanju zdrave telesne mase ili smanjenju viška kilograma.

Mentalno blagostanje:

• Plivanje takođe ima pozitivan uticaj na mentalno zdravlje. Opuštanje u vodi, ritmički pokreti i osjećaj težinelessnosti mogu smanjiti stres, anksioznost i poboljšati opšte emocionalno blagostanje.

Poboljšanje disanja:

• Plivanje podstiče kontrolisano i duboko disanje. Ovo može poboljšati kapacitet pluća, jačati dijafragmu i poboljšati efikasnost disanja.

Uz sve ove prednosti, plivanje je pristupačna i zabavna fizička aktivnost koja se može prilagoditi različitim nivoima kondicije. Čak i ukoliko plivate samo jednom nedeljno, ove koristi mogu značajno doprineti vašem opštem zdravlju i dobrostanju.

Aquabic- trening za život bez bolova u zglobovima i leđima

aquabic_vezbanje

Aquabic predstavlja program za žene koje žele da iskoriste sve benefite treniranja u vodi. Vežbanje u vodi može se održavati grupno ili samostalno, u zavisnosti od toga koji tip treninga Vama najviše odgovara. Trening u vodi dovodi do niskog uticaja na zglobove, a svaki pokret odigrava se uz prirodni otpor vode, što uzrokuje da svi mišići u telu aktivno rade. Vežbanje u vodi predstavlja jedan vid kardio( cardio) treninga koji je zahtevniji i naporniji od vežbanja na kopnu, ali zbog smanjenog stresa na telo, osećaj umora i napora je manji.

Aquabic kombinuje kardiovaskularne vežbe sa jačanjem mišića, što dovodi do poboljšanja ukupne izdržljivosti i kondicije.

Vežbanje u vodi je često zabavno iskustvo, osećaj težine tela je smanjen i pruža se osećaj hlađenja i opuštanja.

Aquabic je moguće realizovati samostalno ili u manjim grupama, bitno je postaviti ciljeve za svoje vežbanje poput- planiranog vremena za boravak u vodi i kombinaciju planiranih različitih stilova i pokreta.

Nikada nije kasno da naučite da plivate!

plivanje za odrasle

S obzirom da u sferi plivanja i obuci plivanja sa odraslima poslujemo poslednjih deset godina, najčešći izgovor koji čujemo od odraslih neplivača jeste da nisu naučili da plivaju jer ih je bilo sramota svojih godina i neznanja koje imaju. Godine su samo broj i ne treba da budu prepreka u bilo čemu, pa čak i u plivanju.

Plivanje je sport koji ima mnogo benificija za odrasle, kao što ima i za decu. Rad sa odraslima zasniva se na individualnom pristupu, što Vam daje potpunu sigurnost i fokus trenera na Vas i Vaše potrebe, te ste spremni da nove veštine savladate brže. Dolaskom na plivanje ne radite samo na svojoj bezbednosti u vodi, već i na Vašem zdravlju.

Plivanje je odličan način da održavate kondiciju svoga tela kao i fizičku aktivnost. Sposobnost adaptacije i učenja se ne smanjuje sa godinama, možete naučiti nove veštine i poboljšati već naučeno bez obzira na svoje godine. Aktivno plivanje može Vam pomoći u smanjenju stresa i ankcioznosti, što ima dobar uticaj za mentalno zdravlje, a svesni smo da život u 21. veku sa sobom nosi mnogo problema.

Zbog toga je vreme da zaboravite na sve negativne stvari i probleme i posvetite se svom fizičkom napredku, kao i poboljšanju zdravlja!

Razmišljate da li je plivanje sport za Vas? Sigurni smo da jeste!

Plivanje je jedan od najboljih i najlepših sportova kojim se možete baviti! Pre svega tokom plivanja angažuju se skoro sve mišićne grupe, pa se zbog toga smatra odličnom formom celokupne fizičke aktivnosti. Kretanje u vodi pruža otpor koji jača mišiće, razvija snagu i izdržljivost, ali i smanjuje rizik od povreda. Ukoliko imate probleme kardiovaskularne prirode, plivanje je jedan od najboljih lekova! Aktivnosti poput plivanja može povećati rad srca, a pomaže i u održavanju zdravih pluća. Takođe, aktivnosti i pokreti u vodi povećavaju fleksibilnost zglobova i mišića. Uz sve ovo, plivanje može biti lek i ukoliko se borite sa viškom kilograma. Redovno plivanje poboljšava Vašu kondiciju, ali i sagoreva masti koje će dovesti do gubitka težine. S obzirom da se radi o bezkontaktnom sportu, povrede su svedene na minimum.

Život u 21. veku pun je stresa i briga, zbog toga je važno da imate doba dana u kom se relaksirate i opuštate. Plivanje je poput terapeutskog opuštanja, smanjuje stres i opušta Vaše telo. Tokom plivanja dolazi do ritmičkog disanja koje doprinosti većoj relaksaciji i miru koji osećate.

Nemojte živeti u ograničenu, jer plivanje ne prepoznaje godine. Nikada nije previše rano, ili previše kasno, da plivanje uvrstite u Vašu svakodnevnicu za održavanje fizičke aktivnosti i zdravog života!

Naše ponude i paketi obuhvataju raznolike vrste treninga i vežbanja u vodi, te verujemo da svako može pronaći ono što mu najviše prija!

PERFORMA KIDS - Dečiji sportski kamp

Preforma trening centri u svom radu realizuje posebne programe namenje najmlađim članovima naše zajednice.

Ponosni smo na činjenicu da duže od 10 godina naši programi za decu, bez obzira da li je u pitanju plivanje ili ples, predstavlaju deo kvalitetnog života velikog broja porodica.

Naši zaposleni na svakodnom nivou, pre svega kroz kvalitetan pedagoški pristup, uz našu metodologiju rada sa decom postižu odlične rezultate.

Sa projektom i organizacijom događaja Performa kids – sportski kamp napravili smo jedan korak dalje u našem poslovanju, sa ciljem podizanja na viši nivo obrazovanja dece u oblasti sporta i rekreacije.

Performa kids - sportski kamp je kreiran za decu koji ce kroz sam program usvojiti ili usavršiti svoja trenutna znanja, u oblasti plivanja ili plesa, a takođe i kroz kreativne, muzičke i sportske radionice uz druženje upoznati se i sa drugim mogućnostima kvalitetnog života. 

Ovaj kamp je namenjen pre svega našim trenutnim članovima, kao i svoj ostaloj deci, čiji roditelji u njemu vide prednosti koje pružamo.

Dobro došli i vidimo se!

Download - LETNJI KAMP 2022 - Ponuda u pdf-u

Performa fitness and swim - najbolji bazen

Škola plivanja ili samostalno učenje

Performa fitness and swim je objekat koji pruža različite mogućnosti svima koji odluče da svoje slobodno vreme posvete svoj telu i zdravom životu. Naše ponude namenjene su deci i odraslima, tako da izgovor da ne dođete kod nas ne postoji. Odabir bazena koji ćete koristiti Vi ili Vaše dete je veoma važan. Bitno je da birate koje bazene ćete posećivati kako zbog Vašeg zdravlja, tako i zbog Vaše sigurnosti.

Nastavi sa čitanjem