Adresa
vaše
forme!

Zanimljivosti

Performa fitness and swim - najbolji bazen

Škola plivanja ili samostalno učenje

Performa fitness and swim je objekat koji pruža različite mogućnosti svima koji odluče da svoje slobodno vreme posvete svoj telu i zdravom životu. Naše ponude namenjene su deci i odraslima, tako da izgovor da ne dođete kod nas ne postoji. Odabir bazena koji ćete koristiti Vi ili Vaše dete je veoma važan. Bitno je da birate koje bazene ćete posećivati kako zbog Vašeg zdravlja, tako i zbog Vaše sigurnosti.

Nastavi sa čitanjem

Plivanje - pravi sport za razvoj dece

razvoj dece

Кada kažemo da je plivanje dobar sport, posebno za decu mislimo pre svega da je zdrav. Pri plivanju se ravnomerno jačaju svi mišići tela, kosti postaju čvršće i razvijaju pluća što je naročito važno u periodima intezivnog rasta dece. Plivanje predstavlja aktivnost koju treba primenjivati od najranijih godina života, jer će tako doprineti višestranom razvoju, kako motoričkom tako i psihološkom, formiranju ličnosti deteta, stvaranju svesti o dobrobitima koje mu plivanje donosi za budućnost. Кroz boravak u vodi kod dece se razvija neustrašivost, istrajnost i značajno jača volja. Bavljenje plivanjem kao takmičarskom disciplinom razvija se borbenost, hrabrost u ispunjavanju postavljenih zadataka, odnos prema kolektivu, povećanje psihičke stabilnosti.

Nastavi sa čitanjem

Šta treba da znate ako upišete školu plivanja

Šta treba da znate ako upišete školu plivanja

Najbolje je kada se plivanje nauči u detinjstvu od stručnog lica, i kada se deca, još dok su sasvim mala naviknu na dejstvo vode.

Kada dete počinje da pliva samostalno?

Dete je tek od četvrte godine sposobno da pliva samostalno, najbitnije od svega je da nema strah od vode. Zato je najveća greška roditelja da teraju dete u vodu protiv njegove volje. Od četvrte godine, dete samostalno sa trenerom uči plivanje.

Bezbednost:

Deca se prvo uče o bezbednosti u bazenu i van njega, pravila ponašanja pre, za vreme i posle treninga. Takodje na početku je i čas upoznavanja gde treneri pokušavaju da što više opuste mališane da bi bez straha pristupili treninzima.

Nastavi sa čitanjem

Kroz individualne ili grupne treninge do savladavanja tehnike plivanja kod dece

tehnike plivanja kod dece

Grupni ili individualni treninzi?

Pitanje koje se najčešće postavlja kada je plivanje u pitanju. Glavna razlika između grupnih i individualnih treninga jeste u posvećenosti trenera detetu.

Ako je dete neplivač, a vi želite da savlada sve tehnike plivanja, najbolja opcija su individualni časovi, odnosno rad jedan na jedan. Neophodno je da se trener na početku posveti detetu kada su tehnike plivanja u pitanju. Nije potrebno mnogo vremena da se to savlada, samo je pitanje koji ćete način izabrati. Da li će to biti škola plivanja kao grupni vid treninga, gde ima više zanimacije i igre, što je detetu zanimljivije i čini ga srećnijim, ili ćete se opredeliti za individualne časove gde se 90% treninga fokusira na stil plivanja, na vama je da odlučite. Svakako za koju god od ove dve stvari se odlučite nećete pogrešiti.

Nastavi sa čitanjem

Dobitna kombinacija vežbanja fitnesa i plivanja

kombinacija vežbanja fitnesa i plivanja

Hajde da razumemo dobrobit kada je kombinacija plivanja i fitnesa u pitanju i da odgovorim na pitanje zašto je dobro praktikovati ove dve aktivnosti naizmenično u gotovo svakom programu.

Ovog puta Vam predstavljam plivanje kao rekreativnu aktivnost kroz usavršavanje i učenje tehnike, i aktivan odmor kao opuštanje odnosno relaksaciju koji ima odlične beneficije kada se kombinuje sa fitnesom. Niste ni svesni kakve rezultate može dati.

Fitnes je način vežbanja, u filozofskom smislu - stil života, u to smo do sada upućeni. Donosi mnogo lepih stvari poput održavanja i poboljšanja kardio-respiratornog, nervnog, mišićno-koštanog, i svih ostalih sistema kod ljudi gotovo svih životnih dobi, ali za dobro zdravlje, potreban je i kvalitetan oporavak koji je po meni najbitnija stvar u celoj našoj priči.

Nastavi sa čitanjem

Plivanje i mršavljenje

Kako i koliko je potrebno plivati da bi najbrže skinuli masne naslage, i da li uopšte ova aktivnost ima uticaj na mršavljenje?
U daljem tekstu odgovaram na ova dva pitanja.
Verovali ili ne, ovo su najaktuelnija pitanja sa kojima sam se susretao u dosadašnjem radu sa klijentima.

Moram da naglasim da je plivanje po istraživanjoma stručnjaka jedan od najtežih sportova, odmah uz veslanje, atletiku, borenje i druge sportove. To je aktivnost gde se sigurno troši duplo više kalorija u odnosu na druge aktivnosti. U zavisnosti od stila i intenziteta plivačkog stila potrošnja se kreće od 8 do 15 Kcal po minuti. Kod ove aktivnosti se angažuju svi delovi tela (ruke, noge, trbušni zid, leđa, ramena), i gotovo svaki mišić, savladavajući otpor vode. Tako se jačaju mišići nogu i ruku npr kod prsnog stila.

Nastavi sa čitanjem